Мешканці Амстердама до 27 років матимуть вільний доступ до бібліотек
Фото: Pexels

Муніципалітет Амстердама оголосив, що у 2025 році будуть підвищені вікові обмеження для безкоштовного відвідування публічних бібліотек міста – з 18 до 27 років. Крім того, для всіх вчителів міста доступ до бібліотек теж буде безкоштовним. Про це повідомляє The Mayor.

Влада Амстердама прагне залучити всі публічні бібліотеки як партнерів до ініціативи, спрямованої на покращення загальних читацьких та мовних навичок серед молоді міста. Одним із заявлених проєктів буде створення книжкової бази, яка відповідатиме чисельності населення та різноманітним інтересам молоді.

Також міська влада сприятиме подоланню цифрової нерівності в суспільстві. Адже близько 20% мешканців Амстердама не вміють користуватися цифровими технологіями, а 14% з низьким рівнем доходу не мають вдома гаджетів. У бібліотеці такі групи мешканців зможуть отримати доступну цифрову підтримку та дізнатися більше про технології.

Бібліотеки в Амстердамі пропонуватимуть місця для зустрічей, де кожен зможе знайти щось для себе. Тому такі місця будуть розробляти відповідно до районів міста, щоб всі мешканці міста мали доступ до них.

Бібліотеки у великих європейських містах активно служать справжніми культурними та освітніми центрами, які прагнуть подолати різноманітні розриви у суспільстві.