Молодь все частіше стикається зі станом подібним до кризи середнього віку: дослідження
Фото: Pexels

Молоді люди відчувають себе менш щасливими, ніж старші покоління. Адже вони останнім часом стикаються зі станом подібним до "кризи середнього віку", про це пише The Guardian.

Генеральний хірург США Вівек Мурті співставляє погіршення психічного стану молоді з використанням соціальних мереж.

"Дозволити дітям користуватися соціальними мережами — все одно, що давати ліки, безпечність котрих не доведена. Нездатність урядів краще регулювати соцмережі останніми роками — це божевілля", – говорить Мурті.

З 2005 року люди віком 15—24 років вважалися щасливішими за старше покоління у США. Утім, ця тенденція різко змінилася у 2017 році, приблизно така сама ситуація спостерігається і в Західній Європі.

За даними глобального дослідження щастя, погіршення психічного стану серед людей молодше 30 років витіснило США зі списку 20 найщасливіших націй.Натомість британці старше 60 років потрапили до двадцятки найщасливіших людей старшого покоління у світі.

У World Happiness Report 2024 не розкривають причини кризи у молоді, але вони відбуваються на тлі занепокоєння щодо впливу зростання використання соціальних мереж, нерівності доходів, житлової кризи та страхів щодо війни та зміни клімату.

За словами Мурті, американські підлітки проводять у соціальних мережах в середньому близько п’яти годин на день. Третина дітей використовують гаджети і вночі.

Він закликав владу негайно прийняти законодавство про зменшення шкоди для психологічного здоров’я молоді, яку спричиняють соціальні мережі. Це може бути вирішено включаючи часові обмеження або скасування функцій нескінченного прокручування стрічки в соцмережах.