Фінляндія всьоме посіла місце найщасливішої країни світу
Фото: Unsplash

Сьомий рік поспіль Фінляндія посідає місце найщасливішої країни світу, засвідчує щорічний звіт World Happiness Report 2024.

Друге та третє місце посіли Данія та Ісландія відповідно.

Порівнюючи дані рейтингу 2023 року, з першої двадцятки найщасливіших країн світу зникли США та Німеччина, їхні місця зайняли Коста-Рика та Кувейт: вони в цьому році стали 12-ми та 13-ми.

Постійне зближення рівнів щастя між двома сторонами Європи привело до того, що торік Чехія і Литва увійшли до першої двадцятки, посівши 18-те та 19-те місця, до них майже приєдналася Словенія, яка на 21-й сходинці.

До рейтингу World Happiness Report 2024 більше не входить жодна найбільша країна. У першій десятці країн лише Нідерланди та Австралія мають населення понад 15 млн. А з двадцятки перших населення понад 30 млн мають Канада та Велика Британія.

Україна, порівнюючи з минулим роком, опустилася в рейтингу. За звітом 2023 року, Україна трималась на 92-му місці, наразі вона на 105-й сходинці серед щасливих країн світу.

Найбільше рівень щастя протягом року зріс у Сербії, Болгарії та Латвії. Загалом Центральна та Східна Європа мали найбільше зростання, однакове для всіх вікових груп.

Останнє, 143-те місце, традиційно посідає Афганістан.