Мультфільм "Думками навиворіт 2" став найкасовішим в історії студії Pixar
Кадр із мультфільму "Думками навиворіт 2"

Мультфільм "Думками навиворіт 2" став рекордсменом за касовими зборами в історії анімаційної студії Pixar. Менш ніж за місяць після виходу він зібрав понад 1,25 мільярда доларів. Про це пише Variety

Прем’єра мультфільму відбулася 14 червня 2024 року, 19 червня "Думками навиворіт 2" вийшов у прокат. З того часу стрічка зібрала 1,25 мільярда доларів і випередила попереднього рекордсмена — "Суперсімейку 2", що за весь період зібрав 1,24 мільярда доларів. 

"Зараз "Думками навиворіт 2" займає четверте місце в рейтингу найкасовіших анімаційних фільмів усіх часів після "Крижаного серця" ($1,29 млрд), "Братів Супер-Маріо в кіно" ($1,36 млрд) та "Крижаного серця 2" ($1,45 млрд)", — зазначає видання. 

Втім, це не остаточна позиція нового мультфільму в рейтингу найприбутковіших, адже "Думками навиворіт 2" продовжують показувати в кінотеатрах. Відомо, що на внутрішньому ринку США мультфільм уже зібрав бокс-офіс у понад 543 мільйони доларів, а його міжнародні збори становлять 708 мільйонів. 

"Думками навиворіт 2" — це продовження оригінальної історії мультфільму "Думками навиворіт", що розповідає про емоції дівчинки. У новій частині 13-річна Райлі бореться з новими емоціями, які виникають у неї у підлітковому віці: до вже знайомих глядачам Радості, Печалі, Страху, Гніву та Відрази приєдналися Тривожність, Конфуз, Заздрість, Хандра та Ностальгія. 

Раніше ми повідомляли, що мультфільм "Думками навиворіт 2" зібрав 155 мільйонів доларів у США і 295 мільйонів доларів у світовому прокаті за перший вікенд.