Мультфільм "Думками навиворіт – 2" став найуспішнішим фільмом у США в 2024 році
Фото: Pixar

Мультфільм від Walt Disney Pictures та Pixar "Думками навиворіт 2" зібрав $155 мільйонів в США й $295 мільйонів у світовому прокаті за перший вікенд. Про це повідомляє The Guardian.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Анімаційна стрічка стала найуспішнішим дебютом в американському прокаті від початку 2024 року.

"Думками навиворіт – 2" – сиквел історії 2015 року про емоції всередині голови дівчинки Райлі – допоміг студії Pixar та Disney відновити доковідні показники касових зборів. У США фільм зібрав $155 мільйонів. 

У мультфільмі, дія якого відбувається через два роки після першого фільму, в голові героїні Райлі, яка досягає статевої зрілості, з'являється новий набір емоцій: Тривога, яка витісняє Радість з посади головнокомандувача, у супроводі нових помічників — Нудьги, Збентеження і Заздрості.

Після США найбільші касові збори "Думками навиворіт 2" у Мексиці — понад $30,2 мільйона. В Південній Кореї касові збори сягнули $14,9 мільйона, у Великій Британії — $13,9 мільйона, у Німеччині — $8,1 мільйона, а на Філіппінах — $6,7 мільйона. Водночас прем'єра мультфільму ще не відбулась у Франції, Італії, Іспанії, Китаї та Японії.

Мультфільм вийшов у прокат через 9 років після випуску першої частини у 2015 році. Тоді "Думками навиворіт" зібрали $356 мільйонів в Північній Америці та $858,8 мільйона в цілому світі.