МЗС України розкритикувало HBO за участь проросійського актора в серіалі "Білий лотос"
Фото: EPA

Міністерство закордонних справ України розкритикувало американську телемережу HBO за те, що вона долучила до головної ролі в третьому сезоні серіалу "Білий лотос" сербського актора, який підтримує напад РФ, Мілоша Биковича. Про це МЗС написало в соцмережі X.

"Мілош Бикович, сербський актор, який підтримує Росію з початку повномасштабного вторгнення, тепер збирається зіграти головну роль у 3 сезоні "Білий лотос". HBO, чи нормально для вас працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?" — зазначило відомство.

Рівно за рік до повномасштабного російського вторгнення в Україну Бикович отримав російське громадянство. Окрім цього, президент Росії Володимир Путін особисто нагородив його медаллю Пушкіна — за внесок у російське мистецтво та культуру.

Мілош публічно підтримував Росію в її політиці після вторгнення в Україну та знімався в окупованому Криму. Зокрема, в інтервʼю він заявив, що в Криму живуть росіяни, а також "місцеві жителі приєдналися самі до Росії через референдум".

Наразі компанія HBO ніяк не відреагувала на допис Міністерства зовнішніх справ України та на критику в соцмережах.

"Білий лотос" — американський драматичний серіал-антологія, створений Майком Вайтом. Сюжет розповідає про відвідувачів комплексу. З кожним днем ідеальні мандрівники, веселі співробітники готелю та саме ідилічне місце стають дедалі складнішими. Перший і другий сезони розгортаються на Мауї та Сицилії відповідно.

Серіал отримав позитивну реакцію критиків. Він увійшов до списку десяти найкращих програм 2021-го та 2022 років Американського інституту кіно та отримав різні нагороди, зокрема 14 премій "Еммі" та два "Золоті глобуси".

Знімання нового сезону заплановано на лютий, його проводитимуть у Пхукеті та Бангкоку. Деталі сюжету наразі не розголошують. У виданні Deadline розповіли, що персонажами стануть патріарх, керівниця корпорації, акторка, пара матерів, невдаха та йог. За словами режисера, "це буде довший і божевільніший сезон".