На дослідницькій базі США в Антарктиді розслідуватимуть скарги на сексуальне насильство
Фото: National Science Foundation

Наглядовий офіс, який контролює Національний науковий фонд США (NSF), відправляє слідчих на станцію "Мак-Мердо" в Антарктиді. Вони розслідуватимуть скарги на сексуальне насильство там, повідомляє Associated Press.

На станції "Мак-Мердо" були скарги на сексуальне насильство, зокрема за обтяжувальних обставин, образливі сексуальні контакти та переслідування.

Тим часом  NSF стверджує, що намагається вирішити "повсюдну проблему". Тому фонд призначив спеціальним помічником директора Рене Ферранті, яка зосередиться на боротьбі із сексуальним насильством і реагуванні на нього.

Агентство Associated Press проводило власне розслідування раніше: жінки на станції "Мак-Мердо" стверджували, що їхні заяви про домагання чи напади були мінімізовані їхніми роботодавцями, що часто призводило до того, що вони або інші наражалися на подальшу небезпеку.

Згідно з розслідуванням видання, одна жінка відчула необхідність постійно носити з собою молоток для захисту. Ще одну жінку, яка повідомила про те, що колега торкався її без згоди, знову змусили працювати разом з ним. В іншому випадку жінку, яка розповіла своєму роботодавцю, що зазнала сексуального насильства, звільнили через два місяці. Четверта жінка сказала, що керівники применшили її слова про звинувачення — сказали не про зґвалтування, а про домагання. 

У звіті Національного наукового фонду за 2022 рік ішлося, що 59% жінок заявили, що вони зазнавали переслідувань або домагань, перебуваючи на станції. Алкоголь був фактором у деяких випадках.