На Глибочицькій в Києві відновили два будинки, пошкоджені російськими обстрілами – фото
Фото: КМДА

На вулиці Глибочицькій в Шевченківському районі столиці відновили пошкоджені російськими обстрілами два будинки, повідомляють в КМДА.

Зазначається, що у квітні 2022 року російська ракета поцілила в один з будинків, зруйнувавши перші два поверхи та 15 квартир. Тоді одна людина загинула, близько десяти зазнали поранень. У будинку були пошкоджені вертикальні, горизонтальні залізобетонні стіни, зруйновані конструкції стін фасаду, а також повибивало вікна та двері.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У будинок поруч російська ракета влучила влітку 2022 року. Руйнувань зазнали поверхи з восьмого до десятого, повністю зруйновані 12 квартир, ще 80 квартир були пошкоджені. Загинув чоловік, ще кілька людей отримали поранення. Внаслідок влучання ракети розчепилися елементи каркаса й були зруйновані внутрішні мережі.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

На сьогодні будинки повністю відновили, кажуть в КМДА. В деяких квартирах, за бажанням їх власників, зробили соціальний ремонт. Також відновили огородження балконів, ґанків і сходів, за місяць обіцяють завершити благоустрій прилеглої території.

Загалом за час повномасштабної війни у Києві ракетними обстрілами ворога пошкоджені майже 800 будівель — інфраструктурних, соціальних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

На відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету минулого року понад 600 млн грн, цього — майже 300 млн, ще 200 млн виділив уряд.

Відновлення 17 найбільш пошкоджених російськими обстрілами житлових будинків столична влада розпочала на початку літа минулого року. Це, зокрема, будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Торік відновили 11 будинків, цього року — ще шість разом із будинками на Глибочицькій. Але цього року до них додалися кілька будинків, що зазнали суттєвих ушкоджень внаслідок російських атак, їх місто теж відновлює.

Фото: КМДА
Фото: КМДА