На Кіпрі українку, яка погрожувала росіянам ножем, засудили на шість місяців ув'язнення
Фото: The Cyprus Times

Окружний суд Ларнаки засудив 55-річну українку до шести місяців тюремного ув'язнення за те, що та погрожувала росіянам ножем. Про це повідомляє The Cyprus Times.

Інцидент стався 22 серпня 2022 року. Тоді близько 20 росіян зібралися з російськими прапорами на святкування Дня державного прапора. Вони планували проїхатися містом автомобільною колоною, коли з'явилася жінка з ножем.

Українку відразу затримали. Її утримували під вартою за підозрою в посяганні на здоров'я, зберіганні зброї, перебуванні у стані алкогольного сп’яніння в публічному місці та порушенні громадського порядку, пише Reuters.

Підозрюваною виявилася Ірина Кривоус. Вона в інтерв'ю виданню Cyprus Daily News розповіла, що була вдома, коли почула шум за вікном та побачила, що збирається проросійський мітинг. Жінка обурилася та вибігла на вулицю.

"Вдома я весь час займаюсь господарством, працюю на кухні. Ніж у мене в руках постійно, тому не помітила, як вибігла з дому разом з ним. Я була обурена і вражена до глибини душі цинізмом цих людей. Я ніби заново пережила загибель брата від рук таких рашистів, як ті, що зібралися біля мого будинку", — згадувала Ірина.

Жінка також розповіла, що 26 червня в неї загинув брат, який після початку повномасштабної війни пішов до тероборони. Він зазнав поранення голови.