На Кіпрі українку, яка погрожувала росіянам ножем, засудили на шість місяців ув'язнення
Фото: The Cyprus Times

Окружний суд Ларнаки засудив 55-річну українку до шести місяців тюремного ув'язнення за те, що та погрожувала росіянам ножем. Про це повідомляє The Cyprus Times.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Інцидент стався 22 серпня 2022 року. Тоді близько 20 росіян зібралися з російськими прапорами на святкування Дня державного прапора. Вони планували проїхатися містом автомобільною колоною, коли з'явилася жінка з ножем.

Українку відразу затримали. Її утримували під вартою за підозрою в посяганні на здоров'я, зберіганні зброї, перебуванні у стані алкогольного сп’яніння в публічному місці та порушенні громадського порядку, пише Reuters.

Підозрюваною виявилася Ірина Кривоус. Вона в інтерв'ю виданню Cyprus Daily News розповіла, що була вдома, коли почула шум за вікном та побачила, що збирається проросійський мітинг. Жінка обурилася та вибігла на вулицю.

"Вдома я весь час займаюсь господарством, працюю на кухні. Ніж у мене в руках постійно, тому не помітила, як вибігла з дому разом з ним. Я була обурена і вражена до глибини душі цинізмом цих людей. Я ніби заново пережила загибель брата від рук таких рашистів, як ті, що зібралися біля мого будинку", — згадувала Ірина.

Жінка також розповіла, що 26 червня в неї загинув брат, який після початку повномасштабної війни пішов до тероборони. Він зазнав поранення голови.