Новий мер Кракова візьме участь у міському ЛГБТ-прайді
Фото: Unsplash

Новий мер Кракова, Олександр Мішальський, візьме участь у ЛГБТ-прайді "Краківський марш рівності". Крім того, він також вивісить веселковий прапор на фасаді Ратуші. Про це пише The Mayor.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Як повідомляє видання, участь нового мера у заході знаменує різкий розрив з політикою його попередника — Яцека Майхровського, який протягом свого тривалого перебування на посаді відмовлявся брати участь у параді. Це вперше, коли найвищий політик Кракова буде присутній на параді рівності.

"Я хочу створити чутливий і толерантний Краків, який є для всіх відкритим", – написав Олександр Мішальський у листі до організаторів параду, який цього року святкує своє 20-річчя.

У своєму листі до організаторів прайду мер попросив дозволу на участь, зазначивши, що для нього було б "великим задоволенням" бути частиною маршу.

"Краківський марш рівності" відбудеться 18 травня.

Наприкінці 2023 року новий ліберальний уряд Дональда Туска, який прийшов до влади наприкінці минулого року, пообіцяв покращити умови для ЛГБТ-спільноти в країні. Прем'єр-міністр міста схарактеризував спільноту як "соціальну меншину, що зазнає утисків".