Одеський художній музей хоче запустити музейні виставки в Metaverse
Фото: OFAM

Одеський художній музей планує створити 3D-сканування сотень творів мистецтва, запустити онлайн-тур музеєм та пізніше перенести музейні виставки в Metaverse.

Для цього Одеський музей запрошує шанувальників мистецтва та колекціонерів стати другом музею на платформі nft.ofam.org.ua.

Прикрашені роботами видатних українських художників Кандинського, Жука, Головкова унікальні NFT-картки видаються для підтримки оцифровування та збереження музейних колекцій.

"Зібрана підтримка запустить процес 3D-сканування сотень творів мистецтва, які евакуювали у 2022 році, включно з тими, які не були в експозиції та довго були в сховищах", — зазначають представники музею.

Людина, яка стане другом музею на платформі, матиме змогу відвідувати музей як в Одесі, так і онлайн за допомогою відеотурів, отримувати винагороди та переваги, потрапляти в список обраних для отримання нових цифрових активів (NFT), а згодом — відвідувати музейні виставки в Metaverse.

NFT — це цифрові токени, які використовують технологію блокчейн для перевірки їхньої автентичності та права власності. Їх можна використовувати для створення унікального цифрового мистецтва.

Одеський художній музей — один з лідерів музейної справи України. Команда музею до 2022 року запускала до семи виставок і приймала понад 45 000 відвідувачів на рік.