Померла акторка Сандра Міло, зірка фільмів Федеріко Фелліні
Фото: Wikimedia

У віці 90 років померла італійська акторка Сандра Міло, відома за ролями у фільмах режисера Федеріко Фелліні "8½" і "Джульєтта і духи", повідомляє Variety. Міло пішла з життя у своєму будинку в Римі. 

Про смерть Міло повідомили в соцмережах її доньки Дебора та Адзурра, а також син Сіро, який сказав, що акторка померла уві сні в понеділок вранці.

Заступниця міністра культури Італії Лучія Боргонзоні назвала смерть Міло "втратою головної героїні італійського кіно… великої, талановитої художниці з надзвичайною харизмою" та "музи великих режисерів, таких як Федеріко Фелліні, який підкорив серця мільйонів італійців".

Міло дебютувала на великому екрані в 1955 році разом із популярним комічним актором Альберто Сорді у фільмі Антоніо П’єтранджелі Lo Scapolo ("Холостяк"). Зустріч акторки з Фелліні у 1963 році стала великим стрибком у її кар'єрі завдяки фільму "8½", в якому вона зіграла Карлу, коханку режисера Гвідо Ансельмі (роль Марчелло Мастроянні).

З кінця 1960-х років Міло майже припинила зніматися у фільмах і здебільшого працювала на телебаченні. Вона повернулася на великий екран у фільмі Пупі Аваті Il Cuore Altrove.