Популярність 8 березня знизилася з 34% до 25% за два роки
Фото: Pexels

Ставлення до Міжнародного жіночого дня 8 березня погіршилося, його популярність за останні два роки знизилася з 34% до 25%. Про це свідчать дані опитування КМІС.

Серед жінок 8 березня трохи більш популярне (29%), ніж серед чоловіків (23%). Водночас у 2013 році це свято відзначали як найулюбленіше майже половина населення (49%), повідомляють дослідники.

Фото: КМІС
Фото: КМІС

"Як бачимо з графіка кількість прихильників цього свята постійно зменшується в останні роки досить швидкими темпами й через декілька років залишиться менш як 10% прихильників цього свята (як зараз це стало з Днем праці 1 травня – 5%). Тоді буде природно скасовувати це свято", — вважають в КМІС.

На першому місці серед популярних свят — Великдень (70%), майже такий самий результат має Різдво (69%). Найменш популярні — День перемоги й День праці, їх згадують 13% і 5% респондентів відповідно.

Найбільші зміни відбулися щодо Дня незалежності України та Дня захисників і захисниць України. День Незалежності України до повномасштабної війни з Росією цінувало лише 37% населення, а зараз 63% — на 26% більше.

День захисника України називають популярним 54% населення (два роки тому таких було 29%). День Конституції за останній рік також став вдвічі більш популярним (з 14% до 29%).

Фото: КМІС
Фото: КМІС

Опитування проводилося з 14 до 22 лютого методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Опитали 2002 респондентів на всій території України, крім АР Криму і тих, які тимчасово не контролює Україна.