Працівники Анни Вінтур вийшли на протест проти звільнень
Фото: EPA

23 січня понад 400 працівників видавничого дому Condé Nast, до якого належать такі журнали, як Vogue, Vanity Fair і GQ, розпочали 24-годинний страйк на тлі переговорів про скорочення робочих місць, пише CNN.

Працівники страйкували протягом 24 годин у вівторок і провели мітинг перед офісами компанії в Нью-Йорку. Причиною протесту став намір генерального директора Condé Nast Роджера Лінча скоротити число робочих місць на 5%.

"Наш 24-годинний страйк полягає в тому, щоб твердо стояти за наших колег і максимально чітко показати керівництву Condé Nast, що ми не потерпимо їхньої неповаги за столом переговорів щодо цих звільнень", —  зазначив віцекерівник профспілкового підрозділу Condé Nast Entertainment Бен Дьюї.

День маршу вибрали невипадково, оскільки саме 23 січня оголосили номінантів премії "Оскар". А це є важливий новинний день для деяких видань із Condé Nast.

"Цей крок був необхідний, щоб нагадати керівництву про цінність працівників і закликати представників компанії до добросовісних переговорів. Ми не вимагаємо нічого меншого", — заявила президентка NewsGuild Нью-Йорка Сюзан Де Карава.

На відео, опубліковану в соціальних мережах, можна почути, як протестувальники скандують: "Начальники носять Prada, працівники отримують нічого!". А також: "Скажи це голосно, скажи чітко, цього року взимку дуже холодно" (гра слів з імʼям Анни Вінтур).

Зокрема, спілка гільдії акторів підтримала співробітників Condé Nast. Акторка Енн Гетевей, відома за ролями у фільмах "Диявол носить Prada"та "8 подруг Оушена", пішла з фотосесії Vanity Fair, як тільки дізналася про акцію протесту. Таким чином вона висловила солідарність із працівниками компанії.

Анна Вінтур — британська журналістка, письменниця та головна редакторка американського Vogue. З 2020 року Вінтур також обіймає посаду глобального директора з контенту Condé Nast, де курує журнали компанії по всьому світу, а також одночасно є художнім директором Condé Nast. 

З 2003 року Анна Вінтур стала відома за межами світу моди як прототип головної героїні книги й фільму "Диявол носить Prada".

Колишня особиста помічниця Лорен Вайсбергер написала роман у 2003 році на основі особистого досвіду роботи з Анною Вінтур. Роман став бестселером, і у 2006 році його екранізували. Акторка Меріл Стріп виконала роль Міранди Прістлі, яка є прототипом Вінтур, а Енн Гетевей — особистої помічниці Енді Сакс.