Реконструкцію трамвайних колій на ДВРЗ не завершать цьогоріч – Дептранс КМДА
Фото: КМДА

Реконструкцію трамвайних колій на вулиці Алматинській (ДВРЗ) не завершать у 2023 році, бо не передбачили на це кошти. Таку відповідь отримала депутатка Київради Ксенія Семенова у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Фото: відповідь Дептрансу на запит Ксенії Семенової
Фото: відповідь Дептрансу на запит Ксенії Семенової

Реконструкцію трамвайної колії по вул. Алматинській у Дніпровському районі Києва розпочали ще влітку 2019 року, на початку 2022 року рух на лінії відновили. Однак "Пасажири Києва" кажуть, що реконструкцію так і не завершили попри заяви КМДА.

У спільноті зазначають, що на лінії досі не побудували високі платформи, тому люди на візках не можуть скористатися низькопідлоговими трамваями. "Зокрема, наявні посадкові майданчики небезпечні через малу ширину і розміщення тактильних плиток для незрячих", — кажуть активісти.

Окрім цього, комунальники не завершили реконструкцію тягової підстанції та кінцевої зупинки на ДВРЗ, через що автобус-дублер № 33Т досі курсує.

"Пасажири скаржаться, що не знають на яку зупинку іти (автобусну чи трамвайну), щоб швидше виїхати з району. Ще й на те, що автобус і трамвай часто виїжджають одночасно", — додають в "Пасажирах Києва".