З Алека Болдвіна зняли звинувачення у вбивстві Галини Гатчинз
Фото: Variety

Адвокати Алека Болдвіна повідомили, що з актора наразі зняли обвинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс, пише Deadline.

У заяві, оприлюдненій спеціальними прокурорами штату Нью-Мексико, йдеться про те, що "за останні кілька днів... були виявлені нові факти" у цій справі, які вимагають подальшого розслідування.

"Це рішення не звільняє пана Болдвіна від кримінальної відповідальності, і звинувачення можуть бути пред'явлені повторно, — йдеться далі в заяві. — Наше подальше розслідування залишатиметься активним і безперервним".

Також очікувалося, що звинувачення знімуть і з Ханни Гутьєррес-Рід, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику "Іржі", однак її статус не змінився.

"Звинувачення проти Ханни Гутьєррес-Рід залишаються без змін", — заявили прокурори.

Зйомки "Іржі" поновляться вже цього тижня. Тепер вони відбуватимуться у штаті Монтана, замість Нью-Мексико.

Операторкою фільму стане Б’янка Клайн, яка "завершить бачення Галини для фільму", а зарплатню передасть на благодійність.

До зйомок повернеться режисер Джоел Соуз, який також зазнав поранень під час інциденту на знімальному майданчику. А чоловік загиблої операторки Метью Гатчинз стане виконавчим продюсером фільму.

Юристи продюсерської компанії Rust Movie Productions наголосили, що на знімальному майданчику заборонено використання будь-яких видів робочої зброї та боєприпасів. Сцену, під час зйомок якої загинула Галина Гатчинс, перепишуть.

22 жовтня 2021 року американський актор Алек Болдвін під час знімання вестерну "Іржа" випадково поранив режисера та операторку, яка згодом померла у лікарні.

На початку квітня 2023 член знімальної групи "Іржі" асистент режисера фільму Девід Голлс визнав свою вину у загибелі Галини Гатчінз, і у справі винесли перший звинувачувальний вирок.

Алек Болдвін заперечував, що натиснув на спусковий гачок, хоча пізніше у звіті ФБР було зроблено висновок, що пістолет не міг вистрілити без натискання. Він мав постати перед судом на попередньому слуханні 3 травня. У разі визнання його винним, йому могло загрожувати до 18 місяців ув'язнення.