Асистент режисера фільму "Іржа"  визнав свою вину у загибелі Галини Гатчінс
Фото: Reuters

Асистент режисера фільму "Іржа" Девід Голлс визнав свою вину у справі про загибель операторки з України Галини Гатчінс. Про це повідомило видання The Guardian.

Він отримав 6 місяців умовного терміну, 24 годин громадських робіт, має сплатити штраф у розмірі 500 доларів. Крім того, Голлс зобовʼязався пройти курси з безпеки вогнепальної зброї.

"Голлс не перевіряв кожен патрон у пістолеті, щоб переконатися, що це був муляж, а не бойовий патрон", — заявила державний обвинувач Карі Морріссі під час слухань у справі.

Голлс єдиний член складу фільму "Іржа", який уклав угоду про визнання провини. Прокурори заявили, що він сам звернувся до них і пішов на співпрацю.

Поки невідомо, чи буде він свідчити від імені обвинувачення на травневому попередньому слуханні, де вирішуватимуть, чи є достатні підстави для суду над актором Алеком Болдвіном і менеджеркою з реквізиту зброї Ханною Гутьєррес-Рід.

Болдвін не визнав своєї вини — заявив, що покладався на експертів зі зброї. Гутьєррес-Рід, яка відповідала за безпеку і навчання, також не визнає себе винною, за словами її адвоката.

22 жовтня 2021 року американський актор Алек Болдвін під час зйомок вестерну "Іржа" випадково поранив режисера та операторку, яка згодом померла у лікарні.