У Шотландії пінгвіну надали звання генерал-майора норвезької армії
Фото: The Royal Edinburgh Military Tattoo

У Шотландії королівському пінгвіну, серу Нільсу Улафу III, який живе в Единбурзькому зоопарку, надали нове звання — генерала норвезької армії. Про це йдеться на сайті зоопарку.

Звання присвоїли за "хорошу поведінку і за те, що сер Нільс Улаф III є прикладом для решти пінгвінів Единбурзького зоопарку". Птах тепер має титул генерал-майора, барона острова Буве й офіційного талісмана Його Величності Королівської гвардії Норвегії.

Фото: Edinburgh Zoo
Фото: Edinburgh Zoo

Спеціальна церемонія вручення серу Нільсу його нового титулу відбулася в контактному зоопарку Penguins Rock в Единбурзі. На ній були присутні понад 160 гвардійців у формі.

Зокрема, сержант Фредрік Грессет розповів, що у них є традиція щороку відправляти Нільсу Улафу та його родині рибу, різдвяні листівки та відвідувати його раз на кілька років.

Королівського пінгвіна передали до Единбурзького зоопарку в 1972 році, тоді він і отримав звання талісмана. Потім — капрала в 1982 році, сержанта в 1987 році, полкового старшини в 1993 році, почесного полкового старшини у 2001 році, старшого полковника у 2005-му, лицарство у 2008-му, звання бригадного сера у 2016 і тепер генерал-майора у 2023-му.

Фото: Edinburgh Zoo
Фото: Edinburgh Zoo