Сучасний український дизайн та мистецтво будуть представлені на Vienna Design Week
Фото: Андрій Авдеенко

Цього року сучасний український дизайн та мистецтво вперше входять до основної програми Vienna Design Week у вигляді проєкту "Kyiv vibes. What matters", пише Pragmatika.

Український проєкт є запрошенням до діалогу щодо переосмислення цінностей у контексті війни та глобальних змін.

З 22 вересня по 1 жовтня відвідувачі Vienna Design Week зможуть ознайомитися з проєктом "Kyiv vibes. What matters" на головній локації в Леопольдштадті.

Захід відбудеться на території колишнього готелю (Laufberggasse 12) у кількох різних залах. Це місце також є символічним для всіх українців, які знайшли тимчасовий притулок для біженців у готельних номерах Європи та світу.

Фото: Morgane Le Gal
Фото: Morgane Le Gal

"Наш проєкт присвячений не лише продуктовому дизайну. Ми досліджуємо, як повсякденні предмети впливають на наше життя, який зміст і сенс привносять", — наголошує Юлія Мухоід, візіонерка проєкту, художниця та співзасновниця агенції BelkaStrelka.

Серед учасників проєкту "Kyiv vibes. What matters" бюро Smith & Winken, бренд +kouple, компанія з дизайну меблів Woo, дизайнер Євген Литвиненко, дизайнерка Ірина Джус, скульпторка і мисткиня Ольга Радіонова, ювелір та дизайнер Денис Музика, київський художник Євген Мухоід, а також художниця FI DO.

Фото: Андрій Безуглов
Фото: Андрій Безуглов

Український стенд обіцяє стати трансформаційним досвідом, демонструючи силу дизайну та мистецтва долати кордони та об’єднувати людство навколо кращих ідей.