Два українські дизайни увійшли до лонгліста Dezeen Awards 2023 — фото
Фото: Yod Group

Два інтерʼєри українських студій потрапили до довгого списку найкращих проєктів за версією видання про архітектуру й дизайн Dezeen.

В категорії Hotel and Short Stay Interior відзначили роботу студії Yod Group. Йдеться про готель Hay Boutique Hotel у Поляниці, що на Івано-Франківщині.

"Концепція народилася із захоплення розкішною карпатською природою", — розповіли дизайнери.

Фото: Yod Group
Фото: Yod Group

У літню спеку сонце випікає траву у цій місцевості, перетворюючи її на сіно. Сіно стало центральною темою дизайну. У готелі Hay Boutique 40 номерів; інтер'єри там інтерпретують традиційні українські ремесла: деревообробку, ткацтво та ковальство.

Фото: Yod Group
Фото: Yod Group

У категорії Home Interior відзначили дизайн приватного будинку у Козині від Makhno Studio. Проєкт має назву Mureli House. Українською "мурелі" означають "абрикоси".

Makhno Studio, що базується в Києві, спроєктувала повністю бежевий будинок з м’якими текстурами та керамічними стінами.

Фото: Makhno Studio
Фото: Makhno Studio

Інтерʼєр завершили за два місяці до початку повномасштабного російського вторгнення. Будинок складається з вітальні та кухні відкритого планування, трьох спалень з трьома ванними кімнатами, гостьової ванної кімнати, пральні та гаража з терасою.

"Попри непрості часи, Mureli House є свідченням української майстерності та креативності", – зазначають у Makhno Studio.

Фото: Makhno Studio
Фото: Makhno Studio

Dezeen Awards — це щорічна премія, яка відзначає найкращі у світі архітектурні, інтер’єрні, дизайнерські проєкти та проєкти сталого розвитку, а також архітектурні студії та окремих архітекторів і дизайнерів. Премія існує вже 6 років.