Створили культурний проєкт для відновлення ментального здоров'я
Фото: Unsplash

Культурний центр DRAMAN Art Club до Всесвітнього дня театру ініціює соціальний проєкт "Право на мрію".

Організатори проєкту вважають, що одним з інструментів ментального відновлення людей, що постраждали від війни, може стати театр.

Щоб зробити театр доступнішим для населення, культурний центр надає місця на вистави й перформанси для тих категорій людей, які найбільше цього потребують, та дає можливість відвідати театральні заходи безплатно.

Організатори обирають лише ті вистави й заходи, які мають позитивний психологічний вплив на людей, повертають бажання жити й підтримують віру в перемогу.

Цього року DRAMAN Art Club надав 238 квитків на вистави, які відбувалися на сценах Молодого театру, Будинку Актора, КЦ "Арт-Братислава" та Театру-школи "Образ". Серед відвідувачів були люди, проблемами яких опікуються БФ "Життєлюб", БФ "З теплом у серці", БФ "Місія сталого розвитку".

Спочатку проєкт діяв лише у Київі, однак зараз організатори планують масштабувати його на всю Україну.

DRAMAN Art Club заснований у квітні 2022 року для підтримки акторів та театрів, привернення уваги до постановок, нових та малих театральних колективів. Основне завдання організації — відродити театральне меценатство в Україні. За рік центр надав організаційну, фінансову, інформаційну підтримку 10 театральним проєктам.