Стало відомо, який автобус курсуватиме через Подільський міст після відкриття
Фото: Віталій Селик / Facebook

У Києві після відкриття Подільсько-Воскресенського мосту курсуватиме новий автобусний маршрут №111, повідомив голова спільноти "Рада з урбаністики Києва" Віталій Селик.

Автобус їхатиме від станції метро "Лівобережна" до станції метро "Площа Українських Героїв". В EasyWay зазначають, що орієнтовний запуск маршруту 1 грудня. Зокрема, спочатку на новий арковий міст пускатимуть лише маршрутні автобуси, екстрений транспорт та військових.

Фото: EasyWay
Фото: EasyWay

24 листопада міський голова Києва Віталій Кличко розповів, що міст відкриють "незабаром".

Подільський мостовий перехід (міст на Троєщину) – двоярусний комплекс із трьох мостів, з'єднаних естакадами, загальною довжиною 7,5 км. На верхньому ярусі передбачено шість смуг для руху автомобільного транспорту, на нижньому — інфраструктура Подільсько-Вигурівської лінії метро із трьома станціями на естакадах.

  • Проєкт мосту було погоджено у 1993 році, тоді ж розпочато підготовчі роботи, які були зупинені через брак фінансування. Будівництво мосту було відновлено у 2003 році.
  • У лютому 2021 року Укравтодор запропонував Київській міській держадміністрації для прискорення добудови передати міст на його баланс, проте Кличко тоді відмовився.