Стало відомо, коли відбудеться цьогорічний фестиваль "Книжковий Арсенал"
Фото: Bohdan Poshyvailo / BookArsenal

12-й літературний фестиваль "Книжковий Арсенал" цьогоріч відбудеться з 30 травня до 2 червня. Він складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку. Про це повідомили на сайті "Мистецького арсеналу".

Видавництва та книгарні зможуть взяти участь у секціях "Арткнига", "Художня книга", "Нонфікшн", "Література для дітей і підлітків" та "Мальописи".

У фокусі "Книжкового Арсеналу" будуть книги про війну, видані після 2014 року, видання, створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців, вони будуть окремо представлені у просторі "Вітрина новинок".

У програмі фестивалю будуть заходи у межах фокус-теми фестивалю, літературної програми, програми для дітей та підлітків, спеціальної програми від українського PEN, професійні події для видавців. Літературний фестиваль-гість "П’ятий Харків" братиме участь зі спеціальною програмою за кураторства Харківського літературного музею.

Лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання пройдуть на п’яти сценах фестивалю. Важливим голосом під час "Книжкового Арсеналу" також стануть виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

"Книжковий Арсенал" є міжнародною подією, що організована "Мистецьким арсеналом". Фестиваль відбувається з 2011 року і є однією з найбільш впливових літературно-мистецьких подій Східної Європи. У 2019 році отримав звання "Найкращий літературний фестиваль світу".