Стасік презентувала кліп на пісню "Герої вмирають", що присвячена Роману Ратушному – відео
Фото: Юлія Вебер

Виконавиця Стасік (Анастасія Шевченко) випустила кліп на пісню "Герої вмирають". У новому кліпі співачка підіймає тему смерті захисників і захисниць України під час повномасштабної війни, пише "Слух".

"Герої вмирають" присвячена Роману Ратушному, громадському діячу та військовому, що загинув у бою під Ізюмом 9 червня 2022 року. А також усім захисникам і захисницям України, що загинули під час повномасштабного вторгнення.

"Герої не вмирають — українське військове гасло. Воно підтримує бойовий дух і нагадує про присутність полеглих у наших серцях і в нашій памʼяті. Але ми маємо дивитися правді в очі. В реальності герої помирають. Цієї конкретної людини або іншої більше не існує, на її місці буде лише чорна порожнеча. Тому гасло має лишатися гаслом, але ми завжди маємо тримати на умі, що герої вмирають, і вони помирають за нас. Тож на нас тепер лежить обовʼязок жити достойно і боротися з ворогом так, як боролися заради нас", — йдеться в описі до кліпу.

У відео співачка виконує роль давньогрецького міфічного персонажа Харона, який перевозив померлих через річку Стікс. У ролі померлих – побратими співачки, з якими вона перетиналась під час війни.

Човен навмисно виглядає старим, адже він перевозить померлих з початку війни, яка триває не рік, не 8 років, а багато сторіч. Всі герої без одягу, бо кожна людина приходить в це життя та йде з нього оголеною.

Над відео працювали режисерка Анна Бурячкова та операторка Лєна Чеховська.

Анастасія Шевченко (Стасік) — українська співачка, акторка, телеведуча й військова. Вона випустила шість синглів: "Через хміль" (2016), "Ніж" (2019), "Бій з тінню" (2019), "Колискова для ворога" (2019), "Не відводь очей" (2020) та "Бий" (2022).