У Дністровському водосховищі знижується рівень води
Фото: NE:Urban

У Дністровському водосховищі знижується рівень води через ракетні обстріли української енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє NE:Urban.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

"Російські обстріли енергетичної інфраструктури призвели до нестачі електроенергії. Аби її частково компенсувати, використовуються ГЕС. Принцип їх роботи полягає в проходженні води через турбіни. Отже, щоб задіяти максимальні потужності ГЕС, потрібно спускати з водосховищ якомога більше води. Так і стається…" – пишуть у телеграм-каналі NE:Urban.

Зниження рівня води у водосховищі може призвести до локальної екологічної катастрофи.

Як повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль, через спад води у Дністровському водосховищі осушуються саме мілководні ділянки з рослинністю, які гарно прогрівались і є хорошим місцем для нересту риб.

"На сьогодні там залишається тільки намул, і риба вже не може віднереститися, що завдає значної шкоди іхтіофауні Дністровського водосховища", – зазначають фахівці.

За словами спеціалістів, для успішного проходження нересту водних біоресурсів у Дністровському водосховищі, необхідно утримувати впродовж травня у верхньому б’єфі стабільний рівень води з відміткою не нижче 119,5 мБс, без різких добових коливань.

Протягом травня рівень води впав з позначки 120,83 мБс до 114,9 мБс.