У КМДА спростували інформацію про закриття мосту Метро у Києві
Фото: Уніан

Заплановане на наступний рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро не вплине на роботу метрополітену, повідомляють в КМДА.

"Мережею шириться чергова хвиля брехні, яку медіа поширюють, не розібравшись. На сьогодні розробляється проєктна документація щодо підсилення опор мосту. Уже наступного року заплановано виконання цих робіт. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. "Червона" гілка метро працюватиме в штатному режимі",– підкреслив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

В ефірі телемарафону Андрій Вітренко, голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності, розповів, що в Києві може частково закритися на ремонт червона гілка метро. За умови, якби експертиза підтвердила аварійний стан мосту Метро.

З 8 грудня на терміновий ремонт закрили тунель метрополітену на південному заході Києва. Планувалося, що шість станцій метро на цій ділянці – "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" – будуть найближчі пів року працювати тільки як укриття, проте з 13 грудня станції відновили роботу у човниковому режимі. Тунель між "Деміївською" та "Либідською" залишається закритим.

  • Метрополітен має три версії пошкодження тунелю, одна з основних – неякісне будівництво наприкінці нульових.
  • 14 грудня стало відомо, що вимушена пересадка на станції "Либідська" через закриття на ремонт гілки метро на "Теремки" щодня компенсуватиметься кожному пасажиру.