У Києві команда художниці Євгенії Фуллен зобразила стінопис Грушевського
Фото: Валентина Поліщук / LIGA.net

Художник із команди Євгенії Фуллен створив нову роботу з зображенням Михайла Грушевського у Святошинському районі Києва. Про це повідомляє Успіх in UA.

"Дуже важливо популяризувати історію України й адаптувати це під сучасний світ. Ми плануємо створити серію муралів у Києві — намалювати українських поетів та видатних діячів", – зауважила Євгенія.

Фото: Євгенія Фуллен
Фото: Євгенія Фуллен

Стінопис зобразив автор під псевдонімом Самий Кучерявий.

  • Нагадаємо, що Євгенія Фуллен восени 2023 року потрапила у гучний скандал. На будинку в центрі Києва, що має охоронний статус, художниця почала малювати мурал. Мешканці через стурбованість викликали поліцію.
  • Деякі кияни, митці та арткритики не сприйняли роботу, яку команда художниці почала наносити на історичну будівлю. На стіні будинку були зображені герої роману Гюго "Собор Паризької Богоматері" та пелікан. Мурал завершити не вдалось, але здаватись Євгенія не збиралась — спробувала нанести той самий мурал на іншій будівлі, на стіні хореографічної школи на Виноградарі. Однак там його теж розкритикували.
  • Критика муралів Фуллен та інших митців у Києві спричинила бурхливу дискусію у мистецькому та урбаністичному середовищі. Дійшло до того, що мешканці створили петицію з проханням врегулювати "муральну" політику. Логічним наслідком конфлікту став мораторій Київради, який тимчасово заборонив створювати нові мурали у місті.
  • Вже у 2024 році, після ухвалення мораторію, команда Фуллен все ж таки створила новий мурал на стіні хореографічної школи — з балеринами. Малюнок знову зазнав критики захисників модернізму.