У Києві на Хрещатику презентували артвітрини, присвячені Сковороді – фото
Фото: Всі. Свої

Маркетплейс українських брендів "Всі. Свої" разом із Харківським літературним музеєм презентували вітрини до Дня народження українського мислителя Григорія Сковороди.

Головна ідея проєкту — привернути увагу до переосмислення культурної спадщини українських класиків. А також показати, що філософія Сковороди може бути актуальною, терапевтичною та об’єднавчою навіть через 300 років.

Фото: Всі. Свої
Фото: Всі. Свої

Вітрини створені в межах ініціативи SKOVORODANCE. Це — реґі-альбом, в якому українські митці, зокрема Сергій Жадан, Юрій Гуржи, Ірена Карпа та Олег Каданов, виконали покладені на музику й адаптовані до сучасної української мови вірші Сковороди.

Ідею об’єднання у вітринах візуально передали колами із зображенням Григорія Сковороди та його малюнками. А також — підсилили гаслом: "Час, коли всі свої рухаються в одному ритмі". Крім цього, вітрини доповнили висловом філософа зі збірки "Сад божественних пісень". І цитатою з тексту Сергія Жадана, написаного спеціально для альбому SKOVORODANCE.

Фото: Всі. Свої
Фото: Всі. Свої

Зокрема, в середині магазину розміщена інтерактивна зона з навушниками, де кожен охочий може уповільнитися й послухати вірші Сковороди в сучасному аранжуванні. Побачити вітрини та дізнатися про проєкт більше можна до 15 грудня за адресою Хрещатик, 27.

Фото: Всі. Свої
Фото: Всі. Свої