У Києві на місці демонтованих МАФів почали встановлювати парклети з озелененням
Фото: КМДА

У Києві на місці демонтованих МАФів почали встановлювати популярні в Європі та США вуличні меблі з озелененням – парклети. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

У Києві парклети з озелененням розмістили вже в Шевченківському районі. Згодом вони з’являться в кожному районі Києва.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

"Парклети – це вуличні меблі з озелененням, які можна побачити в Лос-Анджелесі, Сан-Франциско, Сієтлі, Лондоні, Берліні, Парижі, Барселоні та багатьох інших містах. Створюємо їх для того, щоб забезпечити більше місць для відпочинку в місті та повернути тротуари пішоходам", – повідомив Володимир Прокопів.

Вуличні меблі почали встановлювати на запит жителів міста, парклети встановлюють на місці, де знаходились МАФи, або у місцях, де регулярно незаконно паркують автомобілі.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

"У таких затишних просторах кияни можуть відпочити, поспілкуватися, насолодитись квітами та деревами. Важливо, що при облаштуванні парклетів ми дотримуємося вимог безбар’єрності. Працюємо, щоб ці місця відпочинку були комфортними та зручними для всіх. Приємно, що вже отримуємо позитивні відгуки киян", – сказав Олександр Возний, директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

В КМДА повідомляють, перший парклет з’явився у 2005 році в Сан-Франциско (США) як метод боротьби із засиллям автомобілів у місті. Міські активісти як експеримент встановили на парковці лавки і вазони з квітами. Нове місце для відпочинку набрало великої популярності, і парклети почали зʼявлятись в інших містах США та Європи.