У Києві на ВДНГ відкриється "Зимова країна" з великою ковзанкою та Сантою
Фото: ВДНГ

У Києві на ВДНГ відкриється "Зимова Країна" з величезною ковзанкою, крижаними скульптурами, фольклорними виставами, Сантою та його помічниками — ельфами. Святкові локації працюватимуть з 9 грудня до 17 березня.

На центральній площі розташуються ключові святкові й розважальні локації. У центрі ВДНГ традиційно запрацює ковзанка площею 2500 кв. м. Біля центрального входу розмістяться різдвяний ярмарок, святкова ялинка, Венеційська карусель і колесо огляду, а ближче до ковзанки — великий фудкорт. А також буде змога проїхатися на Північному експресі — екскурсійному паровозику.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Щодо цьогорічних оновлень — у великому білому шатрі на центральній площі ВДНГ буде представлена імерсивна виставка-казка крижаних скульптур "Снігова королева", що об’єднуватиме крижану експозицію та аудіовиставу.

Біля Оранжереї розташується велика експозиція, яка складається з яскравих ілюмінованих інсталяцій. А Universum Hall у павільйоні №6 презентує насичену концертну програму. Серед іншого заплановано благодійні джазові й симфонічні вечори на підтримку ЗСУ, а також різдвяні музичні шоу для малечі та дорослих.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

У святковий період, з 27 грудня до 7 січня, на центральній площі ВДНГ біля ялинки можна буде побачити фольклорно-етнографічну виставу, яку вперше покажуть саме в цьому сезоні. Дійство знайомитиме відвідувачів із традиціями Різдва, Маланки й Водохреща, звертаючись до особливостей святкування в різних регіонах України. Тож гості зможуть не тільки відкрити для себе нові факти про українські традиції, а й стати частиною яскравого автентичного дійства.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Також протягом усієї зими малечу й дорослих зустрічатимуть сніговички, у яких цьогоріч буде щасливе поповнення: маленька Сяйва. Традиційно анімаційна програма за їх участі запланована на вихідні та святкові дні.

Зокрема, головний різдвяний чарівник разом зі своїми помічниками-ельфами зустрічатиме дітей та їхніх батьків у павільйоні №9 на святковому шоу.