У Києві відкрили будинок, де безплатно будуть проживати родини з важкохворими дітьми
Фото: Запорука

У Києві відкрився перший в Україні родинний дім "Дача", де сім’ї важкохворих дітей можуть безоплатно жити разом протягом лікування у Національному інституті раку та "Охматдиті". Про це повідомили в благодійному фонді "Запорука".

Партнерами благодійного проєкту стали більш як 65 компаній, серед яких українські дизайнери та архітектори. Проєкт будівлі та технічний нагляд забезпечило архітектурне бюро AIMM, а дизайн інтер'єрів розробила Makhno Studio.

Фото: Запорука
Фото: Запорука

У будинку площею 950 квадратних метрів облаштовані 13 сімейних кімнат для проживання, простори загального користування, включно з кухнею та їдальнею, ігрові та навчальні зони, а також кабінети психолога та фізичної реабілітації. Крім того, на території "Дачі" збудували бомбосховище.

Фото: Запорука
Фото: Запорука

Фонд "Запорука" започаткував проєкт "Дача" ще у 2009 році. Тоді приміщення винаймали. За довгі роки існування проєкту до 24 лютого 2022 року на орендованій "Дачі" проживали 1347 дітей різного віку з усіх куточків країни.

Будівництво власного дому тривало п’ять років. Вартість будинку – близько 1,5 млн євро. Створили "Дачу" за кошти благодійників, міжнародних організацій та українських компаній.

Фото: Запорука
Фото: Запорука