У Великій Британії для фільмів зі сценами сексу підвищать віковий рейтинг
Фото: Unsplash

Британська рада класифікації фільмів планує підвищити віковий рейтинг фільмів та серіалів, які містять сцени сексуального характеру, про це пише BBC.

Щоб зрозуміти ставлення людей до сексуальних сцен, насильства, вживання наркотиків та ненормативної лексики Британська рада провела дослідження, в якому опитала 12000 людей.

За даними дослідження, люди стали дуже стурбовані тим, скільки сексу та оголених тіл можуть побачити підлітки віком до 15 років. Тепер глядачі хочуть "обережніше підходити" до сцен сексу, які перебувають на межі 12/12A та 15.

Фільми з рейтингом 12 можуть дивитися підлітки, доросліші за цей вік. На фільми з рейтингом 12А діти можуть ходити тільки в супроводі дорослих. Для таких рейтингів сексуальні сцени можуть бути короткими та непомітними.

Фільми з рейтингом 15 можуть дивитись особи старші від цього віку. І відповідно до вікового рейтингу 15 сексуальна активність може бути показана без значних деталей, сексуальне оголення дозволяють показувати повністю, але деталі мають бути короткими або представлені в комічному контексті.

Британська рада заявляє, що за даними дослідження люди зараз стали також більш стурбовані насильством. І для цього може знадобитись вищий віковий рейтинг.