У Великій Британії кішка встановила світовий рекорд із найгучнішого муркотіння – відео
Фото: Guinness World Records

14-річна кішка Белла потрапила до Книги рекордів Гіннеса, встановивши світовий рекорд із найгучнішого муркотіння. Вона видає звук до 54,59 децибела, а це наче шум від кипіння чайника. Про це йдеться на сайті Книги рекордів.

За словами власниці кішки Ніколь Спінк, талант Белли є цілком природним. "Вона муркоче цілими днями! Якщо поруч є їжа або обійми, вона завжди муркоче. Також коли дивиться телевізор. Мій покійний чоловік завжди стогнав, коли звук її муркотіння блокував звук телевізора вечорами", — розповіла Спінк.

Сім'я Спінк завжди підозрювала, що Белла муркоче найгучніше у світі. Одного разу, переглядаючи Книгу рекордів Гіннеса, Ніколь і її дочка вирішили перевірити свою теорію.

Вони завантажили програму на телефон, яка записала та виміряла муркотіння Белли, та підтвердили свою гіпотезу. Проте для більш точного вимірювання потрібен був звукорежисер.

Згодом муркотіння кішки зафіксували офіційний суддя Дейв Вілсон та інженер-акустик, який заблокував усі зовнішні шуми. Беллі потрібно було муркотіти голосніше 50 децибелів, щоб досягти рекорду, і Вілсон сказав, що "результати були очевидні одразу".

Власниця кішки зазначила, що сертифікат отримає "справді чільне місце в будинку"."Нам доведеться вибрати, фотографію якої дитини зняти першою", — додала вона.