Українські ветерани встановили світовий рекорд зі стронгмену
Фото: Посольство України в Іспанії

Команда українських ветеранів установила світовий рекорд зі стронгмену на міжнародному спортивному фестивалі Арнольда Шварценеггера Arnold Classic Europe у Мадриді, повідомляє Посольство України в Іспанії.

На змаганнях українська команда протягла за канат в упорі сидячи чотири вантажівки загальною масою 35 тонн на 20 м за 30,69 сек та встановила новий світовий рекорд у цій дисципліні.

Фото: Посольство України в Іспанії
Фото: Посольство України в Іспанії

У змаганнях взяли участь вісім українських військових, які отримали важкі поранення і травми під час бойових дій і є призерами першого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів "Сильні України": Олександр Швачка (Київ), Вʼячеслав Цюх (Київ), Владислав Шатіло (Чернігів), Євген Смага (Чернігів), Артем Марченко (Суми), Артем Погорілий (Полтава), Михайло Дроботенко (Кропивницький), Денис Барчук (Бровари).

Фото: Посольство України в Іспанії
Фото: Посольство України в Іспанії

Своїм досягненням команда хоче привернути увагу до проблеми спортивної реабілітації ветеранів війни та ініціювати організацію у 2024 році міжнародних змагань серед ветеранів під егідою України.

Arnold Classic Europe – міжнародний спортивний фестиваль, заснований у 2011 році Арнольдом Шваценеггером, відбувається в Мадриді (Іспанія). Щорічно участь у змаганнях беруть тисячі спортсменів із понад 50 країн світу.