Україна представить брейкінг на Олімпійських іграх: у Києві відібрали найкращих атлетів
Фото: Breaking Department

В Києві відбувся чемпіонат України з брейкінгу. За результатами цих змагань Всеукраїнська федерація танцювального спорту сформує збірні, які братимуть участь в Чемпіонатах Європи та Світу у 2024 році, а також у відборі на Юнацькі олімпійські ігри-2026 в Дакарі.

Позмагатися за звання "найкращих атлетів" у столицю зʼїхались понад 400 бібоїв і бігерлз з усієї країни. Переможців обрали в чотирьох вікових категоріях: PRO (19 років і старше), Amateur (16-18 років), Beginner (12-15 років) та Starter (6-9 років).

Серед найімовірніших претендентів на участь в Олімпіаді 2024 року у команді Street Culture виділяють одразу декількох атлетів з найвищим міжнародним рейтингом: Олега Кузнецова (Bboy Kuzya) з Кропивницького, Олександра Гатина Лозинського (Bboy Lussy Sky) зі Львова, Іллю Мащенка (Bboy Raptor) зі Львова, Вікторію Морозову (Bgirl Kim) з Києва, Анну Пономаренко (Bgirl Stefany) з Харкова і Катерину Павленко (Bgirl Kate) з Харкова.

Попереду на спортсменів чекають три змагання в Гонконгу (15-16 грудня) та два чемпіонати Olympic qualifier series в Будапешті й Шанхаї. За результатами цих змагань стане остаточно відомо, хто саме з команди отримає ліцензію на участь в Олімпійських іграх.

У 2024 році брейкінг вперше дебютує як офіційний олімпійський вид спорту на Олімпіаді, що відбудеться в Парижі з 26 липня до 11 серпня.

У Києві чемпіонат з брейкінгу пройшов за підтримки Департаменту брейкінгу Федерації танцювального спорту України, Міністерства молоді та спорту України, платформи з просування вуличних культур Street Culture та ГО "Алгоритм дій".