Україна вперше в історії завоювала медаль на чемпіонаті Європи з брейкінгу
Фото: Українська федерація брейкінгу/Instagram

Українська бі-герл Анна Stefani Пономаренко виграла срібну медаль Чемпіонату Європи з брейкінгу. Це перша медаль на континентальних чемпіонатах для збірної України.

У першості Європи в іспанській Альмерії взяли участь понад 150 бі-боїв та 75 бі-гьорл. Україна була представлена 11 спортсменами та 8 спортсменками.

До 1/8 фіналу дійшли четверо українців – Олег Kuzya Кузнєцов та Олександр LussySky Гатин-Лозинський (серед чоловіків), а також Катерина Kate Павленко й Анна Stefani Пономаренко (серед жінок).

До 1/4 фіналу пройшли троє з них, а до півфіналу — лише Анна Stefani Пономаренко.

Бі-гьорл Stefani у півфіналі перемогла (2:1) одну з найсильніших бі-гьорл світу, італійку Anti. Вихід у фінал гарантував українці медаль.

У "золотому фіналі" Stefani поступилася 15-річній представниці Литви Домініці Nicka Баневіч, яка в 1/4 фіналу вибила українку Kate. Отже, 27-річна Анна Stefani Пономаренко здобула "срібло" чемпіонату Європи-2023.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Breaking Department AUDSF (@uabreaking)

Stefani відібралася також на Європейські ігри, куди автоматично потрапляли четверо найкращих серед чоловіків та жінок.

Євро з брейкінгу проводять з 2021 року, а особливість турніру у 2023 році — це був відбір на Європейські ігри, а також важливі змагання з погляду олімпійської кваліфікації.

Брейкінг — новий олімпійський вид спорту, який дебютує на Іграх у Парижі-2024.