Українські діти представлятимуть проєкт зоотерапії на всесвітній олімпіаді креативності у США
Фото: Storm

Українська команда Storm представлятиме проєкт анімалотерапії на найбільшій у світі олімпіаді креативності Destination Imagination у США.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

"Для українців цей конкурс – ще одна нагода для спілкування із міжнародною спільнотою та нагадування про війну у нашій країні. Крім того, це можливість розвʼязання викликів, з якими нам доводиться боротися", – повідомляють представники Storm.

Проєкт реалізовується для підтримки та відновлення ментального здоров’я українців в умовах війни. Для цього команда обрала анімалотерапію (зоотерапію), яка залучає різних тварин до психологічної, фізичної й емоційної допомоги військовим, дітям та іншим людям, які постраждали через війну та її наслідки.

Також члени команди прагнуть популяризувати цей вид терапії в Україні, адже наразі він є на початковому етапі свого розвитку.

Олімпіада креативності Destination Imagination – це масштабна освітня програма з розвитку креативності для дітей та молоді, яку проводять вже 42 роки. У ній беруть участь понад 40 країн і 200 000 учасників. Молоді конкурсанти розробляють та втілюють рішення для боротьби з викликами у сучасному світі.

Минулого року команда українців увійшла у двадцятку лідерів конкурсу серед 500 команд з усього світу.