Команда Skeiron створила 3D-модель палацу XIII століття на Львівщині
Візуалізація: Skeiron

Українська компанія Skeiron оцифрувала 3D-модель палацу Жевуських-Лянцкоронських на Львівщині у межах проєкту SaveUkrainianHeritage. Палац є пам’яткою архітектури національного значення. Про це повідомляють на офіційній сторінці палацу.

"Це важлива технологія для збереження та вивчення культурної спадщини, оскільки вона дозволяє точно відтворити будівлі та споруди в цифровому форматі", – зазначають на сторінці палацу.

Візуалізація: Skeiron
Візуалізація: Skeiron

3D-модель палацу є важливим інструментом для реставрації та консервації, яка надалі допоможе фахівцям у розробці планів збереження та відновлення пам'яток архітектури.

Команда створила цифрову модель палацу, завдяки якій відтворили проєктування та обмірні креслення споруди.

Візуалізація: Skeiron
Візуалізація: Skeiron

Палац Жевуських-Лянцкоронських збудував Міхал Жевуський у 1740 році. Він побудований у стилі французького ренесансу, а парк, у якому розташований палац, внесений до природно-заповідного фонду України.

Візуалізація: Skeiron
Візуалізація: Skeiron

У XIX столітті палац перейшов у власність родини Лянцкоронських. Будівля мала 60 кімнат, а ззовні була прикрашена скульптурами з різних країн світу.

У 2023 році палац продали приватному інвестору EFI Group. Компанія підписала меморандум з місцевою владою про збереження і реставрацію будівлі, а також створення тут закладу із соціальною складовою.

Палац Жевуських-Лянцкоронських планують відновити. Там мають намір побудувати сучасний реабілітаційний центр для військових, відкрити приватну школу англійського типу або п’ятизірковий готель.