Українські митці представили роботи на віртуальній виставці Art on the Battlefront
Фото: Art on the battlefront

30 сучасних українських художників представили свої роботи на віртуальній виставці "Мистецтво на передовій" (Art on the Battlefront) від Vogue UA. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

"Це масштабна віртуальна виставка, пронизлива рефлексія 30 сучасних українських художників на сьогодення", — йдеться в описі проєкту.

Артпроєкт об'єднує медіа, діджитал і мистецтво, а також підтримує українців під час війни та інформує світ про російську війну в Україні.

Підсумком артпроєкту буде виставка в центрі Відня, в будівлі Künstlerhaus, де розташований музей Albertina Modern. Відвідувачі зможуть ознайомитися з мистецькими роботами, а також придбати їх. Кошти від продажу будуть спрямовані у фонд реабілітації жінок-військових ГО "Жіночий ветеранський рух".

Емоційні, тонкі, пронизливі роботи митців нагадують, що боротьба українців зараз триває на всіх фронтах — як воєнному й дипломатичному, так і культурному, йдеться у повідомлені.

ART ON THE BATTLEFRONT — це масштабна віртуальна виставка, пронизлива рефлексія 30 сучасних українських художників на сьогодення. Це друга частина артпроєкту. Вона створена у партнерстві з Natalia Cola Foundation за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нині картини можна переглянути на сайті проєкту.

У першій частині артпроєкту 12 художників з усього світу об'єдналися, протидіючи російській агресії та посилаючись на традиційну культуру й характерний голос українців. Наприклад, Фред Томаселлі інтегрував коди української вишивки в зображення для першої сторінки The New York Times.