Українські скейтбордисти вперше в історії братимуть участь у відборі на Олімпійські ігри
Фото: Богдан Порада/Instagram

Українські скейтбордисти Юрій Коротун з Клавдієва та Богдан Порада з Лубен розпочали участь у своєму першому відбірковому турнірі на Олімпійські ігри-2024, пише DTF Magazine.

Вони стали першими райдерами в історії українського скейтбордингу, які офіційно представляють Україну в олімпійській кваліфікації.

Юрій Коротун та Богдан Порада отримали запрошення взяти участь у відбіркових змаганнях Міжнародної федерації роликового спорту та скейтбордингу (World Skate) на Олімпійські ігри після тривалих переговорів між українською стороною та представниками World Skate. WS є головним організатором Олімпійських ігор зі скейтбордингу.

"Це був довгий і складний процес переговорів та встановлення дипломатичних відносин з WS, Міністерством молоді та спорту України та офіційними представниками WS в Україні — Українською федерацією роликового спорту. Непорозуміння, суперечки, нерви, компроміси, обмеженні ресурси та час, але ми це зробили", — написав менеджер українських скейтбордистів Максим Карпенко.

Перший відбірковий турнір, де візьмуть участь Порада й Коротун, відбудеться в Римі 22-23 червня. 22 червня пройде кваліфікація, а на 23-тє заплановані чвертьфінали, півфінали та фінал.

Серед подальших відбіркових змагань на Олімпіаду, у яких мають право взяти участь  Юрій і Богдан, — турнір у швейцарській Лозанні (9-16 вересня) і турнір в Японії (10-17 грудня).