Укрпошта випустить чотири марки зі знаковими фото до 10-ї річниці війни в Україні
Фото: Ігор Смілянський / Telegram

Укрпошта до річниці десяти років з початку війни РФ проти України та двох років з початку повномасштабного вторгнення випустить блок марок "І буде весна!". Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський.

За його словами, було важко знайти художнє зображення, що передало б почуття, які відчувають мільйони українців. "Бо зараз важко, проте треба триматись. І саме тому для марки, присвяченої цим датам, ми обрали тему "І буде весна!", бо вона, як і наша перемога, обов’язково буде", — сказав Смілянський.

На поштовому блоці "І буде весна!" будуть відтворені одні з найвідоміших та знакових світлин воєнного часу. Таким чином Укрпошта вшановує героїчний спротив українського народу проти російського агресора:

  • захоплення аеропорту "Бельбек" — знакова фотографія війни, розпочатої з окупації Криму у 2014 році польського художника Kуби Камінського. Цей знімок фотографу дивом вдалося приховати від російських загарбників, завдяки чому світлину побачив увесь світ;
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
  • воїн у променях сонця на Азовсталі – легендарний автопортрет, зроблений захисником із позивним "Орест" Дмитром Козацьким у травні 2022 року під час героїчної оборони Маріупольської "фортеці";
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
  • фото з весілля медиків-волонтерів навесні 2022 року у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові, автора Сергія Бобка;
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
  • світлина рук піхотинця 28-ї бригади з позивним "Сніжок", яке зафіксував Максим Дондюк за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута в березні 2023 році.
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта

Відсьогодні, 19 грудня, у поштовому маркеті відкривається передзамовлення на поштовий набір. Відправлення замовлень розпочнеться після 23 лютого — дати введення випуску в обіг.