Укриття, охорона та відеоспостереження: уряд затвердив концепцію безпеки закладів освіти
Фото: КОДА

Кабінет міністрів України ухвалив Концепцію безпеки закладів освіти, яка передбачає організацію очного навчання під час війни. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, вона передбачає розбудову сучасних комфортних укриттів, нові підходи до пожежної безпеки та пропускного режиму, охорони шкіл із залученням відповідних підрозділів поліції, відеоспостереження, інклюзивність.

За словами Шмигаля, концепція також дозволить впроваджувати чіткі алгоритми дій у разі небезпеки, додаткове навчання для вчителів та учнів про те, як діяти в різних ситуаціях.

У Міністерстві освіти вважають, що реалізація концепції надасть можливість для шкіл організувати навчання в очному режимі та підвищить ефективність превентивних заходів щодо запобігання правопорушень в освітньому середовищі.

Особлива увага надаватиметься заходам, спрямованим на запобігання проявам фізичного та психологічного насильства, а також дотримання прав і норм інформаційної та соціальної безпеки.

"Найголовніше, щоб навчання було безпечним, щоб кожна українська дитина мала доступ до якісної освіти, а кожен учитель відчував турботу та увагу", — зазначив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

За словами Дениса Шмигаля, цьогоріч в Україні передбачено 1,5 млрд грн субвенції регіонам на облаштування в школах якісних укриттів.

"Від місцевої влади очікуємо швидких результатів та ефективного використання виділених коштів", — зазначив прем’єр.