Унікальну мозаїку на ВДНГ відновлять в її первісному вигляді
Фото: Ukrainian Modernism

Зруйноване мозаїчне панно, розташоване в колишньому павільйоні протипожежної безпеки на ВДНГ (нині Пожежна частина 26), відновлять. Про це повідомив генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

Директор ВДНГ спільно з керівництвом Головного управління ДСНС України провели нараду. За результатами цієї зустрічі вирішили відновити мозаїчне панно в його первісному вигляді.

"Для цього частково буде використано елементи оригінального панно, що збереглися. Зі свого боку ми готові допомогти ДСНС знайти фахівців, що спеціалізуються на відновленні подібних робіт", – написав Мушкін.

Крім того, Євген Мушкін вирішив створити публічний реєстр поки необлікованих цінностей, які знаходяться на території ВДНГ. Це дозволить мистецтвознавцям, архітекторам та іншим небайдужим людям з активною громадською позицією та відповідною експертністю у зручний спосіб зафіксувати цінні необліковані обʼєкти культурної спадщини ВДНГ.

"Нам це допоможе отримати структуровану інформацію, з якою ми звернемось до відповідного органу державної влади із заявою про реєстрацію таких памʼяток у державному реєстрі", – додав гендиректор ВДНГ.

Фото: Ukrainian Modernism
Фото: Ukrainian Modernism
  • 27 червня стало відомо, що на ВДНГ знищили мозаїку, що оспівувала героїзм пожежників, які щоденно ризикують своїм життям, рятуючи життя інших.
  • 28 червня в ДСНС повідомили, що вони планують оновити панно та "українізувати" його.