Kyiv City Express запустить нове сполучення між Києвом та Вишгородом
Фото: Олександр Кубраков

Між Києвом та Вишгородом створять новий маршрут в рамках Kyiv City Express. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Це станеться завдяки тому, що суд повернув у власність ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ" локомотивне депо. Йдеться про локомотивне депо, будинок служби колії та інше майно.

Експерт у сфері транспорту та екскерівник пасажирського департаменту Укрзалізниці Олександр Красноштан зазначає, що час подорожі від Вишгорода до Почайної тепер може становити 10 хвилин за 20-хвилинного інтервалу руху в години пік.

"З врахуванням зручної пересадки на метро на станції Почайна, подорож з Вишгорода до Майдану Незалежності становитиме 25 хвилин", — додав Красноштан.

Кубраков розповів, що наприкінці 2021 року на локомотивне депо й інші обʼєкти на підставі підроблених документів на підставні фірми було зареєстровано право власності. Після — це майно було незаконно перепродане кілька разів.

Через суди та суперечки з Київською обласною прокуратурою Мінінфраструктури домоглося передання усього майна до підприємства "Київ-Дніпровське МППЗТ". "Зараз 100 % акцій цього товариства належать державі, а сама організація знаходиться в управлінні Міністерства", — додав Олександр Кубраков.

Kyiv City Express офіційно запустили під час повномасштабного вторгнення — 21 березня 2022 року, від запуску човникових рейсів Дарниця — Святошин.

Тоді це була чи не єдина гарантована можливість пересування між берегами Києва, можливість дістатися до евакуаційних рейсів на Центральному вокзалі. Загальна кількість перевезених пасажирів з моменту запуску складає майже 4 мільйони людей.

"Вважаю, що на сьогодні це один з найуспішніших транспортних проєктів. Ми задумували його для створення єдиного логістичного простору, який охоплює 20 залізничних станцій між Києвом та містами-супутниками", — написав міністр.