Уряд Канади планує забезпечити жінок безкоштовними контрацептивами
Фото: Unsplash

Уряд Канади планує забезпечити усіх жінок репродуктивного віку безкоштовними контрацептивами, а також для мешканців країни надати вільний доступ до ліків проти діабету. Про це повідомляє пресслужба Канади в рамках першого етапу національної ініціативи з універсальної фармацевтичної допомоги.

За інформацією пресслужби, фінансові витрати на контрацептиви та ліки для хворих на цукровий діабет є однією з найбільших перешкод для покращення доступності медицини в країні.

Однак ініціатива уряду дозволить понад дев'яти мільйонам жінкам отримати безперешкодний доступ до контрацептивів, які найкраще їм підходять. Це означає, що кожна жінка матиме змогу обрати найкращий для неї засіб контрацепції, незалежно від її платоспроможності. Крім того, понад 3,7 мільйона канадців, які покладаються на ліки від діабету, такі як інсулін, зможуть їх отримати безкоштовно.

"Жінки повинні мати право самостійно приймати рішення щодо свого здоров'я та власного тіла. Наш план зробити звичайні контрацептиви безкоштовними показує, що дев'ять мільйонів канадських жінок мають вільну свободу вибору щодо свого тіла і свого життя", – повідомляє Христя Фріланд, віцепрем'єр-міністр і Міністр фінансів.

За словами заступниці міністра охорони здоров’я Яари Сакс, Канада дбає про те, щоб жінки мали свободу планувати своє майбутнє і вибирати, коли вони хочуть створити сім’ю. Вона каже, що канадійці "ніколи не повинні обирати між своїм здоров’ям і оплатою рахунків".

Бюджет уряду Канади на 2024 рік хочуть подати на розгляд Нижньої палати парламенту 16 квітня.