В Англії продають 11 квартир в будинку-пам’ятці XIX століття за один фунт
Фото: Three Seas

Рада графства Корнуолл в Англії погодилася продати у будинку-пам’ятці 11 квартир вартістю 640 000 фунтів стерлінгів за один фунт стерлінгів, щоб забезпечити жителів доступним житлом, пише The Mail.

Наразі в регіоні місцеві не можуть знайти собі доступне житло. У зростанні вартості звинувачують орендодавців, які мають декілька квартир і здають їх у короткострокову оренду, переважно для туристів.

Кабінет міністрів ради схвалив рекомендацію передати 11 квартир берегової охорони в Лу компанії Three Seas Community Land Trus, після того як вона запропонувала провести реконструкцію вартістю 1 млн фунтів стерлінгів коштом грантового фінансування.

"Ми хочемо створити громадський фонд для Лу: купувати та відремонтувати квартири, а потім здавати їх за низьку орендну плату місцевим жителям", — зазначили в Three Seas Community Land Trus.

Муніципалітет Лу вважає: якщо квартири в будинку берегової охорони вивести на ринок, їхня оренда стане непосильною для місцевих родин і їх зрештою здаватимуть приїжджим.

"Забезпечення надійного доступного житла неймовірно важливе для жителів Лу. Брак доступного житла — це справжня надзвичайна ситуація, що повторюється у всьому Корнуоллу", — заявив радник графства.

У січні чиновники Корнуоллу схвалили план: стягувати з власників, які мають більше ніж один будинок, подвійний податок, намагаючись зменшити зростання вартості оренди через падіння житлового фонду.