У будинку на Жилянській у Києві, який зруйнували дроном РФ, проведуть третю експертизу
Фото: Будинок на Жилянській / Facebook

У Києві проведуть нову експертизу будинку на Жилянській, 116-А, який був зруйнований російським дроном у жовтні 2022 року. Про це повідомила депутатка Ксенія Семенова.

У відповіді на запит депутатки Ксенії Семенової та секретаря Київради Володимира Бондаренка заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп стверджує, що технічне обстеження будинку за замовленням держпідприємства Проєктний інститут "Київський промбудпроєкт" не відповідає чинним нормативно-правовим документам. Тому КП "Київекспертиза" проведе ще одне обстеження.

"Після десятка публікацій у пресі, зокрема міжнародній, Непоп вирішив призначити справжню експертизу будинку на Жилянській. Одночасно, звісно, обізвавши поганою експертизу, яку робила держава на замовлення мешканців", — написала депутатка.

Фото: Ксенія Семенова
Фото: Ксенія Семенова
Фото: Ксенія Семенова
Фото: Ксенія Семенова
Фото: Ксенія Семенова
Фото: Ксенія Семенова

У серпні стало відомо, що будинок на вулиці Жилянській, 116-А, можна відновити. Про це свідчить експертиза, яку провело державне підприємство "Київський промбудпроєкт" на замовлення мешканців.

У жовтні 2022 року внаслідок ракетного удару по житловому будинку XIX століття на вул. Жилянській у центрі Києва обвалилось його крило. Під завалами будинку загинули чотири людини, ще 19 вдалось врятувати.

Тоді в день обстрілу мер Києва Віталій Кличко повідомив, що будинок є аварійним і не підлягає відновленню. Дослідження, яке провело комунальне підприємство КМДА "Київекспертиза", зробили одразу, у той самий день, коли в будинок влучив ворожий БПЛА.

Згодом заступник голови КМДА Микола Поворозник, посилаючись на висновки експертизи, заявив, що будинок старий, має дерев’яні перекриття і його неможливо відбудувати.