Мешканці зруйнованого будинку на Жилянській збирають гроші на відбудову
Фото: Tanya Tanya/Facebook

Мешканці зруйнованого російським дроном будинку на Жилянській 116-А збирають кошти на експертизу та відбудову, оскільки столична влада не хоче відновлювати споруду. Про це на своїй сторінці у Facebook написала одна із жительок будинку Тетяна.

За її словами, влада почала відбирати в них пошкоджене житло і розповідати, що полагодити його неможливо.

"Наш будинок відбирають, не відбудовують, адже це дорога земля в центрі і комусь вона потрібна більше, ніж людям, що мешкають в будинку. Комусь війна, а меру Києва потрібна земля, навіть маленький клаптик, наш будинок всього на 16 квартир", — пише Тетяна.

Наразі мешканці підготували власний план відбудови, планують реалізовувати його покроково та закликають усіх небайдужих допомогти їм з фінансуванням відновлення житла.

У коментарі виданню "Хмарочос" Тетяна повідомила, що зараз вони збирають гроші на експертизу, а далі будуть прораховувати кошторис відбудови. Відбудову планують у декілька етапів. Водночас з владою планують відновити комунікацію, після отримання експертної оцінки.

17 жовтня війська Росії атакували Київ дронами-камікадзе. Унаслідок вибуху п'ятеро людей загинули, і був пошкоджений 120-річний будинок на вулиці Жилянській, який є частиною київської історичної забудови. Тоді мер Києва повідомив, що будинок не підлягає відновленню.

Згодом заступник голови КМДА Микола Поворозник, спираючись на висновки комісії, заявив, що будинок старий, у ньому дерев'яні перекриття, його просто неможливо відбудувати.