В Дубліні встановили бокси з безкоштовним спорядженням для спорту
Фото: Phibsborotidytowns / Twitter

У парках Дубліна встановили громадські шафки з безкоштовним спорядженням для спорту, пише The Mayor.

Фото: Phibsborotidytowns / Twitter
Фото: Phibsborotidytowns / Twitter

Шафки працюють на сонячних батареях і містять різноманітне спорядження залежно від можливостей і зручностей, доступних у районі. Там можуть бути: баскетбольні м’ячі, ракетки для тенісу та сквошу, а також гирі.

Щоб відкрити бокси, мешканцям потрібно лише завантажити застосунок, який розблокує шафку. Застосунок також реєструє, коли інвентар було повернуто. Ця інформація покаже, чи набуває ініціатива популярності.

Фото: Phibsborotidytowns / Twitter
Фото: Phibsborotidytowns / Twitter

Шафки BoxUp є частиною ініціативи "Активні міста", яка має на меті надихнути громадян встати з диванів і насолодитися перевагами від занять різними видами спорту. Рішення прийшло від швейцарської компанії BoxUp, яка розміщує шафки з прозорими дверцятами, які легко ідентифікувати.

Бокси на сонячних батареях та ідея спільного використання спортивного обладнання були вперше розроблені у Швейцарії, звідки вони також поширилися до Франції. Крім Дубліна, містами-учасниками є Корк, Лімерік, Голвей і Вотерфорд.

Застосовуючи багатогалузевий підхід, проєкт прагне зменшити перешкоди для участі у фізичній активності, збільшити доступ, розширити вибір і можливості для всіх.