У Києві аварійний Дегтярівський шляхопровід замінять на новий
Фото: КМДА

Цього року аварійний шляхопровід на перетині вулиць Дегтярівської та Олександра Довженка замінять на новий і сучасний, повідомляє КМДА.

Шляхопровід реконструюватимуть у складі транспортної розв’язки. Зокрема, повністю розберуть його опори, прогони та фундаменти.

Натомість ширину мосту збільшать з 28 до 40 метрів та облаштують велодоріжки. Довжина самого прогону збільшиться із 33 до 36 метрів. Крім цього, новий шляхопровід зроблять вищим.

Згідно із проєктом реконструкції, розрахункова інтенсивність руху на основних підходах до шляхопроводу на 2024 рік становитиме 47 992 автомобілі на добу.

У рамках реконструкції дорожники відновлять також магістральні вулиці загальноміського значення Дегтярівську, Олени Теліги та Олександра Довженка у районі розв’язки, основні з’їзди та заїзди шляхопроводу, тротуари, трамвайне полотно.

Загалом будівництво триватиме 14 місяців.

Рух на вулиці Олександра Довженка обмежать із 27 травня до 30 липня. Дорожники замінять усі шари асфальтового покриття, оновлять тротуари, а також прокладуть новий колектор дощової каналізації.

У 2020-му від Дегтярівського шляхопроводу відколовся шматок бетону і впав на автівку. Перший етап протиаварійних робіт закінчили наприкінці вересня 2022-го.